Pitkä odotus(?) palkitaan, sillä Montaasin leffaillat palaavat tauolta!
Vaikka miesten jalkapallon EM-kisat päättyivät, niin jalkapallosta ei vieläkään päästä eroon, sillä heinäkuussa Montaasin leffailloissa katsotaan Zoltán Fábrin ”kuolemanottelun” filmatisointi vuodelta 1961. Lisäksi kuun viimeisenä sunnuntaina katsotaan toinen urheilua liippaava elokuva, Robert Townen Personal Best.
Koronatilanteen vuoksi noudatamme edelleen leffailloissa tarkkuutta hygieniassa sekä noudatamme turvavälejä mahdollisimman hyvin. Jos koet olosi flunssaiseksi tai tunnet joitain koronavirustaudin oireita, älä tule leffailtaan.
Leffaillat järjestetään heinäkuussa Kinopolissa. Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen Otaniemessä klo 20-21.
18.7. Kaksi puoliaikaa helvetissä (Kinopoli, klo 17.30)
25.7. Personal Best (Kinopoli, klo 17.30)
Tervetuloa!
Esitysvastaavat
Arto Kononen / arto.kononen(at)helsinki.fi / 040 369 9919
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)aalto.fi / Telegram: @sormpe
Su 18.7. klo 17.30 (Kinopoli)
Zoltán Fábri:
Kaksi puoliaikaa helvetissä (Két félidő a pokolban)
Unkari 1961 / 140 min / unkari (suom. tekstit)
Toisen maailmansodan aikaan Ukrainassa rangaistusleirillä jalkapallotähti Onódi (Imre Sinkovits) saa tehtäväkseen koota vangeista joukkueen jalkapallo-ottelua varten. Vastaan asettuvat saksalaiset sotilaat. Kootessan joukkuetta vangit alkavat myös suunnitella pakoa.
Unkarin sodanjälkeisen elokuvateollisuuden suuren nimen Zoltán Fábrin (1917-1994) filmatisointi tositapahtuviin perustuvasta tapauksesta on ”Kuolemanottelun” ensimmäisen filmatisointi. Elokuva voitti kriitikoiden palkinnon Bostonin elokuvafestivaaleilla 1962.
(Peter Sormunen)
Su 25.7. klo 17.30 (Kinopoli)
Robert Towne:
Personal Best
USA / 1982 / 124 min / englanti
Tokion koronarajoitettujen kesäolympialaisten alla on hyvä katsoa olympiamaailmaan sijoittuva intiimi elokuva Personal Best (Rakkauden juoksu), joka kertoo nuoresta amerikkalaisesta naisyleisurheilijasta Chrisista (Mariel Hemingway) ja kokeneemmasta urheilijatähdestä Torysta (Patrice Donnelly), jotka treenaavat kovaa vuoden 1980 olympialaisia varten valmentajansa (Scott Glenn) ohjauksessa. Naisten keskinäisestä kilpailusta ja ystävyydestä kehkeytyy monimutkainen romanttinen suhde, joka muuttuu kolmiodraamaksi naisten ja heidän miesvalmentajansa välillä.
Robert Townen ohjaamaa elokuvaa on kehuttu seksuaalisten tuntemusten vapaasta käsittelystä sekä urheilusuoritusten fyysisen ulottuvuuden taidokkaasta kuvaamisesta. Elokuva onkin usein listattu yhdeksi parhaista naisten urheilumaailman kuvauksista. Elokuvassa myös esiintyy taustarooleissa monia 70-luvun ja 80-luvun alun yleisurheilutähtiä.
(Ville Alasalmi)