Elokuussa pidetään edelleen taukoa esitysvastaavien valinnoista ja kerhon muut jäsenet ovat saaneet vapaat kädet valita elokuvia leffailtojen ohjelmistoon carte blanche -konseptilla. Valinnoiksi ovat päätyneet Henry Hathawayn toisen maailmansodan aikoihin sijoittuva vakoilujännäri Ryhmä 77, Duncan Jonesin viimeisen vuosikymmenen parhaimpiin scifi-elokuviin lukeutuva Kuu, Robert Redfordin amerikkalaisen viihdeteollisuuden ahneuden kuvaus Quiz Show – Tupla tai kuitti sekä Juzo Itamin riemastuttava nuudelielokuva Tampopo.

Leffaillat järjestetään elokuussa Otaniemen Kinopoli-teatterissa (Otakaari 20A). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen Otaniemessä klo 20-21.

Elokuun leffailtojen ohjelmisto:

4.8. Ryhmä 77 (Kinopoli, klo 17.30)
11.8. Kuu (Kinopoli, klo 17.30)
18.8. Quiz Show – Tupla tai kuitti (Kinopoli, klo 17.30)
25.8. Tampopo (Kinopoli, klo 17.30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat
Tomi Salovaara / salovaaratomi(at)gmail.com / 050 414 5178
Arto Kononen / arto.kononen(at)helsinki.fi / 040 369 9919
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)aalto.fi / Telegram: @sormpe


Su 4.8. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte Blanche à Tuomas Lievonen

Henry Hathaway:
Ryhmä 77 (13 Rue Madeleine)
USA 1946 / 95 min / englanti

Henry Hathawayn semidokumentaarisessa elokuvassa Bob Sharkey (James Cagney) on Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun O77 kouluttaja toisen maailmansodan aikana. Hän saa tehtäväkseen etsiä ryhmänsä kanssa valloitetusta Ranskasta salaisen ohjustukikohdan. Ryhmän sisällä kaikki ei kuitenkaan ole täysin kohdallaan.

(Tuomas Lievonen)


Su 11.8. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte Blanche à Jaakko Hassinen

Duncan Jones:
Kuu (Moon)
Iso-Britannia 2009 / 97 min / englanti

Kuun pinnalla toimivaa helium-3-kaivosta yksin ylläpitävä Sam Bell (Sam Rockwell) laskee päiviä työsopimuksensa päättymiseen, minkä jälkeen hän pääsee takaisin Maan pinnalle perheensä luokse. Kolmen vuoden eristys yhteiskunnasta alkaa kuitenkin ottaa koville ja tukikohdassa alkavat oudot tapahtumat saavat Samin kyseenalaistamaan omaa mielenterveyttään.

Minimalistisesta skaalasta ja pienestä budjetista huolimatta, tai ehkä niiden ansiosta, Duncan Jonesin esikoisohjaus onnistuu luomaan uskottavan vision klaustrofobisesta kuutukikohdasta, jonka ylläpidon voi automaation ansiosta jättää yhden ihmisen harteille. Elokuva oli julkaisuvuonnaan kohtalainen menestys ja se keräsi kiitosta niin elokuvakriitikoiden kuin kovan sci-fin fanaatikkojen keskuudessa. Apollo 11:n 50. vuosijuhlan ansiosta miehitetyt kuulennot ja jopa pysyvät asutukset Kuun pinnalla ovat olleet jälleen puheenaiheena ympäri maailmaa, mikä tekee elokuvasta monin tavoin ajankohtaisen.

(Jaakko Hassinen)


Su 18.8. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte blanche à Jussi Heinonkoski & Jussi Tarvainen

Robert Redford:
QUIZ SHOW – TUPLA JA KUITTI (QUIZ SHOW)
Yhdysvallat 1994 / 133 min. / englanti

Vuosi 1958. Kun tietovisan ”Twenty-One” katsojaluvut kääntyvät laskuun, sarjan tuottajat päättävät korvata show’n tähden (John Turturro) uudella (Ralph Fiennes). Samalla oikeista ja vääristä vastauksista aletaan sopia visailijoiden kanssa etukäteen. Käynnistyy tapahtumajakso, joka johtaa lopulta Yhdysvaltain kongressin tutkintaan, valtakunnalliseen skandaaliin ja kokonaisen tv-genren luhistumiseen.

Quiz Show on paitsi kiinnostava kurkistus television ensimmäisen kultakauden kulissien taakse, myös terävä kuvaus viihdeteollisuudesta, vallanhimosta ja amerikkalaisen menestystarinan nurjasta puolesta. Se muistuttaa, että maailma ei ollut 50-luvulla sen viattomampi, salaisuudet vaan oli helpompi kätkeä. Kiiltokuvien petollisuudesta itsekin yhtä ja toista tietävä Robert Redford ohjaa vetävästi ja varmaotteisesti.

(Jussi Tarvainen)


Su 25.8. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte blanche à Eppu Nousiainen

Juzo Itami:
Tampopo
Japani 1985 /115min / japani (tekstitetty englanniksi)

Näyttelijä, kirjoittaja, ohjaaja – Juzo Itamin toinen pitkä ohjaustyö niitti maailman mainetta vapaalentoisella ramen länkkärillä. Ohjaajan myöhemmätkin työt saivat osakseen suosiota ja poliittista kuohuntaa Japanissa. Yakuzan kuvaus elokuvissaan johti Juzon pahoinpitelyyn ja lopulta aseella uhattuna itsemurhaan, jättäen leskeksi Tampopossa näytelleen Nobuko Miyamoton.

Rekkakuskit ottavat ramen ravintolaa pyörittävän yksinhuoltaja äidin (Nobuko Miyamoto) suojatikseen ja auttavat täydellisen nuudelikulhon sielunmaiseman etsinnässä. Jokaisen ramen osaselle löytyy myös oma senseinsä, jotka auttavat tällä loputtoman elämän nälän tiellä. Kuin kuuma ramen ei elokuvakaan jätä sinua kylmäksi, se ruokkii sinua niin visuaallisesti että henkisesti. Suosittelen kuitenkin varaamaan ramen kulhollisen elokuvan jälkeen, tämän elokuvan aikana tuppaa tulemaan nälkä.

(Eppu Nousiainen)