Heinäkuussa Montaasin leffailtoja vietetään aikaisemmilta kesiltä totuttuun carte blanche -tyyliin. Esitysvastaavat haukkaavat kesällä happea ja jokaiselle heinäkuun sunnuntaille joku montaasilainen on saanut vapaat kädet elokuvan valitsemiseen.

Leffaillat järjestetään heinäkuussa Kinopoli-teatterissa (Otakaari 20A). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen Otaniemessä klo 20-21.

3.7. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (Kinopoli, klo 17.30)
10.7. Sokeri + Flesh Night – Kauhun kekkerit (Kinopoli, klo 17.30)
17.7. Yojimbo – Onnensoturi (Kinopoli, klo 17.30)
24.7. Soylent Green (Kinopoli, klo 17.30)
31.7. Sunshine (Kinopoli, klo 17.30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat

Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe
Tuomas Lievonen / tuomas.lievonen(at)aalto.fi / Telegram: @LsamouT
Arto Kononen / kononenarto(at)gmail.com / 044 982 1156


Su 3.7. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte blanche à Ville Alasalmi

Stephan Elliott:
Prisicilla, aavikon kuningatar (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert)
Australia 1994 / 103 min / englanti (in English)

Pride-viikon ja hellejakson huipennukseksi on osuvaa aloittaa heinäkuu värikkäällä road tripillä Australian paahtavan kuumien takamaiden halki drag queenien kanssa. Stephan Elliottin elokuva The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert kertoo kahdesta drag-artistista sekä transsukupuolisesta naisesta, jotka matkaavat Sydneystä Alice Springsiin Priscillaksi nimetyllä kiiltävällä keikkabussillaan kohdaten matkalla niin riemua, rienaa kuin yllätyksiä. Komedia tarjoaa sivaltavaa dialogia ja elämää suurempaa temperamenttia, jota tarjoilevat päärooleissa esiintyvät Hugo Weaving, Guy Pearce ja Terence Stamp.

Vuonna 1994 ilmestyneestä elokuvasta tuli suuri hitti, joka sai palkintoja etenkin puvustuksesta ja lavastuksesta. Siitä on myös ajan kuluessa tullut jonkinmoinen satenkaariyhteisön kulttiklassikko. Elokuvasta on myöhemmin tehty myös musikaali. Vaikka elokuva on saanut myös kritiikkiä stereotyyppisistä kuvauksistaan, on sitä yleisesti kehuttu myös lämpimästä ja ihmislähtöisestä otteestaan moninaisiin hahmoihinsa.

(Ville Alasalmi)


Su 10.7. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte blanche à Antti Kokkonen

Taneli Timisjärvi:
Sokeri
Suomi 2020 / 24 min / suomi (eng. tekstit / subtitles in English)

+

Flesh Night – Kauhun kekkerit
Suomi 2022 / 59 min / suomi (eng. tekstit / subtitles in English)

Illan elokuvat ovat “SOS-filmi”-nimisen ryhmän tekemiä harrastelijaelokuvia. Molemmat elokuvat on käsikirjoittanut ja ohjannut Taneli Timisjärvi ja ne ovat pilke silmäkulmassa tehtyjä, vahvasti camp-henkisiä teoksia. Yksi SOS-filmin tekijöistä on myös Montaasin jäsen.

Ensimmäinen elokuva Sokeri on kunnianosoitus klassisille Charlie Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäelokuville. Tarina kertoo tavallisesta tallaajasta, Busterista, joka lähtee ostamaan lisää sokeria aamuteehensä. Matkaan kuitenkin tulee monia mutkia ja sankarimme joutuu toinen toistaan hullumpiin kommelluksiin.

Illan toinen elokuva Flesh Night – Kauhun kekkerit ammentaa slasher-genren perinteistä. Teinien syntymäpäiväjuhlat saavat kammottavan käänteen, kun salaperäinen murhaaja alkaa toteuttaa hirveyksiään. Ketkä selviytyvät tämän verenhimoisen hirviön käsistä?

(Antti Kokkonen)


Su 17.7. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte blanche à Dina Mavliutova

Akira Kurosawa:
Yojimbo – Onnensoturi (Yōjinbō)
Japani 1961 / 110 min / japani (eng. tekstit / English subtitles)

According to Wikipedia (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Yojimbo) one of the best films ever made. Crimelords, samurais, action, drama, best frame compositions out there? Say no more! I have not seen it yet, but I really want to.

(Dina Mavliutova)


Su 24.7. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte blanche à Jaakko Hassinen

Richard Fleischer:
Maailma vuonna 2022 (Soylent Green)
Yhdysvallat 1973 / 97 min / englanti (in English)

Eletään vuotta 2022, jolloin väestönkasvun ja ympäristön saastumisen takia suurin osa ihmisistä elää nääntymisen partaalla ja massiivista väestöä pitää hengissä vain Soylent-yhtiön valmistamat kasviproteiinivalmisteet. Kun yksi yhtiön johtajista murhataan, tapausta tutkivat etsivät alkavat päästä selville ihmiskunnan kohtaloon vaikuttaviin yhdistyssalaisuuksiin, joiden useampi taho ei toivoisi paljastuvan.

Soylent Green on jäänyt vähemmälle huomiolle kuluvan vuosikymmenen vaihteeseen sijoittuvista dystopioista, mutta sillä on vahva kulttisuosio. Sen kuvaus kapitalistisesta järjestelmästä ekokatastrofin aikana on edelleen jokseenkin ajankohtainen vaikka elokuvassa kuvattua väestöräjähdystä ei olekaan tapahtunut. Elokuva tunnetaan myös näyttelijälegenda Edward G. Robinsonin viimeisestä roolityöstä ennen kuin hän kuoli syöpään puoli kuukautta kuvausten päättymisen jälkeen.

(Jaakko Hassinen)


Su 31.7. klo 17.30 (Kinopoli)

Carte blanche à Patricia Iglesias

Danny Boyle:
Sunshine
Iso-Britannia, Yhdysvallat 2007/ 107 min / englanti (in English)

”At the end of time, a moment will come when just one man remains. Then the moment will pass”.

2057, the Sun is dying and the Earth is freezing. After previous attempts failed mysteriously, a group of astronauts are sent on a mission to reignite the dying sun aboard spaceship Icarus II. As Icarus II passes near Mercury, it picks up the distress signal from its predecessor Icarus I. The crew of Icarus II decides to investigate the anomaly even if that could put the fate of humanity in danger.

Sunshine is a science fiction psychological thriller written by Alex Garland. There are plenty of elements in this movie that would fit in a Lovecraft story, making this movie “cosmic horror”.

”So if you wake up one morning and it’s a particularly beautiful day, you’ll know we made it”.

(Patricia Iglesias)