Montaasin leffaillat palaavat tauolta!

Helmikuun leffailloissa katsotaan Gordon Chanin Jackie-action Thunderbolt, Robert Zemeckisin draama Flight sekä Jim Jarmuschin Down by Law.

Leffaillat järjestetään helmikuussa Kinopoli-teatterissa tai sen vieressä Montaasin kerhohuoneella (molemmat Otakaari 20A, kellarikerros). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen sunnuntaisin Otaniemessä klo 20-21.

13.2. Thunderbolt (Kinopoli, klo 17.30)
20.2. Flight (Kerhohuone, klo 17.30)
27.2. Down By Law (Kinopoli, klo 18.00)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat
Arto Kononen / arto.kononen(at)helsinki.fi / 044 982 1156
Tuomas Lievonen / tuomas.lievonen(at)aalto.fi / Telegram: @LsamouT
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe


Su 13.2. klo 17.30 (Kerhohuone)

Gordon Chan:
Thunderbolt
Hong Kong 1995 / 110 min / kantoninkiina (English subtitles)

Automekaanikkona työskentelevä Foh (Jackie Chan) auttaa vapaa-aikanaan poliiseja tarkastamalla laittomasti paranneltuja autoja. Autettuaan poliisia saamaan kiinni pahamaineisen hurjapään Cougarin (Thorsten Nickel), joka vapautuessaan vannoo kostoa ja kidnappaa Foh siskot, joutuu Foh palaamaan kilparadalle pelastaakseen siskonsa.

Jackie Chan, joka tunnetusti tekee omat stunttinsa joutui kuvauksissa harvinaislaatuisesti käyttämään sijaisnäyttelijää joissakin kohtauksissa loukattuaan nilkkansa Rumble in the Bronxin kuvauksissa. Uudempia vastaavia Hollywood tuotannon Fast and Furious -leffoja edeltävä Thunderbolt on kuitenkin täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mitä voidaan odottaa Chanin elokuvilta. Elokuva ei myöskään olisi aito Jackie Chan elokuva ilman hänen laulamaansa tunnusmusiikkia ja Mitsubishin jatkuvaa tuotesijoittelua.

(Tuomas Lievonen)


Su 20.2. klo 17.30 (Kerhohuone)

Robert Zemeckis:
Lento (Flight)
Yhdysvallat 2012 / 138 min / englanti (in English)

Lentokonepilotti Whip Whitaker (Denzel Washington) pelastaa suuren joukon ihmishenkiä hankalassa tilanteessa tekemällä pakkolaskun. Whitakeria pidetään heti sankarina, mutta myöhemmin verikoetuloksissa viranomaisille paljastuu, että hän oli päihteiden vaikutuksen alaisena onnettomuuden aikana. Eikä kyseessä ollut vain yksi kerta. Mikä vaikutus tällä oli onnettomuuden syihin?

Robert Zemeckis palasi Lennossa taas puhtaan draaman pariin animaatioelokuvien putken jälkeen. Henkilötutkielmaisen elokuvan kantava voima on pääosan esittäjä Denzel Washington, jonka on kehuttu tehneen yhden uransa parhaista rooleista. Heti alussa mukaansa nappaavassa Lennossa sivuosissa nähdään mm. Kelly Reilly tervehtyvänä heroiiniaddiktina sekä Bruce Greenwood Whitakerin ystävänä ja ammattiliittovirkailijana.

(Peter Sormunen)


Su 27.2. klo 18.00 (Kinopoli)

Jim Jarmusch:
Down By Law
Yhdysvallat 1986 / 107 min / englanti (in English)

Kolme toisilleen tuntematonta miestä vangitaan ja laitetaan samaan selliin. Eksentrinen ja englantia huonosti puhuva Bob (Roberto Benigni) laatii kuitenkin pakosuunnitelman, jonka johdosta kolmikko pääsee vapaalle jalalle. Kolmikon välille kehkeytyneet suhteet alkavat heilua paon edetessä.

Läpimurto-ohjauksessaan Jim Jarmusch hyödyntää klassisia rikoskomedian motiiveja, mutta muokkaa niistä omanlaisensa. Elokuvasta esimerkiksi puuttuu rikoskomedioille ominaiset toimintakohtaukset ja tarina keskittyy enemmän henkilöhahmojen keskinäiseen vuorovaikutukseen. Roberto Benigni tekee elokuvassa myös ensimmäisen kansainvälisen roolisuorituksensa.

(Tuomas Lievonen)