Joulukuun leffailloissa katsotaan Lee Chung-hyunin jännitystrilleri The Call, Richard Donnerin Dickens-mukaelma Haamujen kosto sekä Miloš Formanin legendaarinen Yksi lensi yli käenpesän. Lisäksi tapaninpäivänä on mysteeri-ilta, jonka elokuva selviää vasta sen alkaessa!

Leffaillat järjestetään joulukuussa Montaasin kerhohuoneella (Otakaari 20A, kellarikerros). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen sunnuntaisin Otaniemessä klo 20-21.

5.12. The Call (Kerhohuone, klo 17.30)
12.12. Haamujen kosto (Kerhohuone, klo 17.30)
19.12. Yksi lensi yli käenpesän (Kerhohuone, klo 17.30)
26.12. ??? (Kerhohuone, klo 17.30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat
Arto Kononen / arto.kononen(at)helsinki.fi / 044 982 1156
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe


Su 5.12. klo 17.30 (Kerhohuone)

Lee Chung-hyun:
The Call
Etelä-Korea 2020 / 112 min / korea (w/ English subtitles)

Kaksi naista elää samassa talossa, mutta eri aikakausilla. Heidät yhdistää fysiikan lakeja uhmaten puhelinlinja ja erottaa kaksikymmentä vuotta. Aiemmin talossa asunut nainen kertoo uudemmalle asukkaalle karmaisevia asioita.

Lee Chung-hyunin jännitystrilleri The Call pohjautuu brittiläispuertoricolaiseen elokuvaan The Caller (2011). Aikamatkustusta, scifiä ja slasheria sekoittava The Call on hitaasti rakentuva, mutta konseptiltaan mielenkiintoinen nuoren ohjaajan debyyttiohjaus. Elokuvan oli tarkoitus mennä teatterilevitykseen, mutta COVID-pandemian takia se julkaistiin suoraan Netflixiin.

(Peter Sormunen)


Su 12.12. klo 17.30 (Kerhohuone)

Richard Donner:
Haamujen kosto (Scrooged)
Yhdysvallat 1988 / 100 min / englanti (in English)

Kylmäsydäminen ja omahyväinen tv-tuottaja Frank Cross (Bill Murray) yrittää väkisin ja alaisiaan ylitöihin pakottaen saada joulutarinanäytelmää valmiiksi jouluaatoksi IBC-televisiokanavalle. Juuri ennen lähetystä miehen luona vierailee kolme haamua pakottaen Frankin kohtaamaan ahneutensa.

Richard Donnerin (mm. Tappavat aseet) Scrooged on melko hyvin alkuperäissadulle uskollinen adaptaatio Charles Dickensin Joulutarinasta modernilla twistillä. Hauskan suomennoksen omaava jouluelokuva sisältää mustaa huumoria ja Mikael Fräntin mielestä ”liikaa erikoistehosteita”. Bill Murray ei nauttinut elokuvan teosta vaan Donnerin ohjaustapa sekä vaatimukset tuntuivat hänestä turhalta kiirehtimiseltä. Sivurooleissa nähdään myös Hollywood-veteraanit John Forsythe ja Robert Mitchum.

(Peter Sormunen)


Su 19.12. klo 17.30 (Kerhohuone)

Miloš Forman:
Yksi lensi yli käenpesän (One Flew Over the Cuckoo’s Nest)
Yhdysvallat 1975 / 133 min / englanti (in English)

Pikkurikollinen Randle P. McMurphy (Jack Nicholson) tuodaan mielisairaalaan, jossa hän laittaa ylihoitaja Mildred Ratchedin (Louise Fletcher) koetukselle. Kapinallinen McMurphy yrittää hajottaa järjestelmää yllyttämällä lopulta muitakin potilaita kapinaan. Kumpi voittaa potilaiden pelkäämä Ratched vai järjestelmää murskaava McMurphy?

Ken Keseyn bestselleriin perustuva One Flew Over the Cuckoo’s Nest oli Miloš Formanin toinen Yhdysvalloissa ohjaama elokuva ja ensimmäinen elokuva sitten Frank Capran It Happened One Nightin jälkeen, joka voitti viisi tärkeintä Oscar-palkintoa. 70-luvun tunnetuimpiin elokuviin lukeutuva elokuva oli jo ilmestyessään menestys ja yhä edelleen se nauttii suurta arvostusta. Ensimmäisissä kunnon elokuvarooleissa nähdään mm. Christopher Lloyd, Danny DeVito ja Brad Dourif.

(Peter Sormunen)


Su 26.12. klo 17.30 (Kerhohuone) PERUTTU!

???