Joulukuussa Montaasin leffailloissa katsomme Sergio Pablosin jouluelokuvan Klaus sekä vietämme lyhytelokuvapäivää, josta lisäinfoa myöhemmin.

Leffaillat järjestetään joulukuussa Montaasin kerhohuoneella (Otakaari 20A, kellarikerros). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen Otaniemessä klo 20-21.

11.12. Klaus (Kerhohuone, klo 18.00)
18.12. Lyhytelokuvapäivä (Kerhohuone, klo 17.30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat

Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe
Tuomas Lievonen / tuomas.lievonen(at)aalto.fi / Telegram: @LsamouT
Arto Kononen / kononenarto(at)gmail.com / 044 982 1156


Su 11.12. klo 18:00 (Kerhohuone)

Sergio Pablos:
Klaus
Espanja, Yhdysvallat 2019 / 97 min / englanti, pohjoissaame

Ylimielinen ja tohelo Jesper Johansson saa pestin postinkantajana syrjäisellä Smeerensburgin saarella. Siellä hän tapaa yksinäisen leluntekijä Klausin, jonka kanssa ystävystyy. Saari ei ole mikään maailman ilahduttavin paikka, varsinkaan lapsille. Jesper saa idean: lapset voisivat kirjoittaa kirjeitä lelutoiveistaan Klausille, joka ne toteuttaisi.

Sergio Pablos työskenteli Disneyn animaatiostudiolla, mutta palasi Espanjaan, jossa perusti oman studionsa. Vuosien ja rahoitusongelmien jälkeen studion elokuva Klaus sai ensi-iltansa 2019. Se on saanut paljon kehuja erityisesti sen visuaalisuudestaan sekä tarinastaan, jossa on paikoin ”timburtonmaisesta” synkkyyttä. Joku voisi pitää sitä jo ehkä modernina jouluelokuvaklassikkona.

(Peter Sormunen)


Su 18.12. klo 17:30 (Kerhohuone)

Lyhytelokuvapäivä, josta lisäinfoa myöhemmin!