Montaasin kaitafilmikurssin ilmoittautuminen on nyt auki!

Viikonloppuna 24.–25.10. järjestettävällä elokuvanteon peruskurssilla käydään läpi käsikirjoittamisen, kuvakerronnan, valaisun ja kuvauksen alkeet sekä kuvataan ryhmissä lyhytelokuvat 8 mm värifilmille. Kurssi tarjoaa siis vielä ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä leffa vuosi vuodelta harvinaisemmalle kaitafilmille.

Kurssin jälkeen filmit lähetetään kehitettäväksi laboratorioon, minkä jälkeen ne leikataan Montaasin filmileikkaamossa ryhmien erikseen sopimana ajankohtana. Leikkaaminen tapahtuu ns. klassisella menetelmällä eli pätkimällä ja teippaamalla.

Kurssin tarkempi aikataulu:
lauantai 24.10. klo 11–19
elokuvan teoreettisen puolen läpikäyntiä, kameran käytön ja valaisun esittely sekä käsikirjoitusten teko ryhmissä
sunnuntai 25.10. klo 11–18
kurssielokuvien kuvaus ryhmissä

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla: montaasi@list.ayy.fi

Kurssi järjestetään Espoon Otaniemessä. Kurssilla on 10 paikkaa ja sen hinta on 30 euroa Montaasin jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit hoitaa jäsenmaksun, 8 euroa, samalla kurssimaksun kanssa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Koronaviruksesta johtuen kurssin osallistujien määrä on rajoitettu tänä vuonna kymmeneen, jotta varmistetaan mahdollisuus turvavälien pitämiseen sisätiloissa järjestettävän opetuksen aikana. Lisäksi suosittelemme kuvaamaan elokuvat ensisijaisesti ulkona. Noudatamme muiltakin osin AYY:n suosituksia tapahtumien turvallisesta järjestämisestä, ja tarvittaessa päivitämme käytäntöjä tilanteen muuttuessa. Kurssille ei pidä myöskään tulla edes lievästi oireisena, ja osallistumisensa sairastumisen vuoksi peruville palautamme kurssimaksun. Huomatkaa kuitenkin, että jäsenmaksu katsotaan kurssista riippumattomaksi maksuksi, jota ei palauteta kurssiin liittyvistä syistä.

Tervetuloa!