Maaliskuun leffailloissa katsotaan Oliver Hirschbiegelin trilleri Das Experiment, Donald Cammellin ja Nicolas Roegin rikosdraama Performance, Alan Parkerin historiallinen Mississippi Burning sekä Frank Roddamin nuorisokulttuurikuvaus Quadrophenia.

Leffaillat järjestetään maaliskuussa Montaasin kerhohuoneella (Otakaari 20A, kellarikerros). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen sunnuntaisin Otaniemessä klo 20-21.

6.3. Das Experiment (Kerhohuone, klo 17.30)
13.3. Performance (Kerhohuone, klo 17.30)
20.3. Mississippi Burning (Kerhohuone, klo 17.30)
27.3. Quadrophenia (Kerhohuone, klo 17.30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat
Arto Kononen / arto.kononen(at)helsinki.fi / 044 982 1156
Tuomas Lievonen / tuomas.lievonen(at)aalto.fi / Telegram: @LsamouT
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe


Su 6.3. klo 17.30 (Kerhohuone)

Oliver Hirschbiegel:
Das Experiment
Saksa 2001 / 120 min / saksa (Finnish subtitles)

Esittely poistettu


Su 13.3. klo 17.30 (Kerhohuone)

Nicolas Roeg & Donald Cammell:
Performance
Iso-Britannia 1970 / 105 min / englanti (in English)

Lontoolainen gangsteri Chas (James Fox) joutuu pakenemaan murhattuaan henkilön, jota ei olisi pitänyt tappaa. Hän päätyy piiloutumaan eristäytyneen entisen Rock-tähden Turnerin (Mick Jagger) luo. Chasin ja Turnerin maailmat kohtaavat ja Turner pyrkii löytämään Chasista inspiraatiota palatakseen takaisin huipulle. Lopulta Chasin todellisuudentaju alkaa hälvetä huumeiden ja seksin vaikutuksesta.

Ohjaajat Donald Cammel ja Nicholas Roeg jakoivat ohjaustehtävänsä siten, että Cammel käsikirjoitti ja ohjasi pääsääntöisesti näyttelijöitä, kun taas Roeg vastasi elokuvan teknisistä ominaisuuksista. Lopputuloksena syntyi psykedeelinen ja osin häiritsevä kuvaus rikollisuuden ja hippikulttuurin muodoista ja yhteentörmäyksestä.

(Tuomas Lievonen)


Su 20.3. klo 17.30 (Kerhohuone)

Alan Parker:
Mississippi palaa (Mississippi Burning)
Yhdysvallat 1988 / 128 min / englanti (in English)

1960-luvulla kaksi hyvin erilaista FBI-agenttia Rupert (Gene Hackman) ja Alan (Willem Dafoe) saavat tehtäväkseen tutkia kolmen ihmisoikeusaktivistin katoamista mississippiläisessä pikkukylässä. Tapausta aletaan tutkia murhina, mutta tehtävää ei helpota seudun ihmisten vastahakoisuus auttaa tutkinnassa.

Tositapahtumiin perustuva Alan Parkerin Mississippi Burning on voimakas kuvaus pikkukaupungin vihasta, rasismista ja rotuerottelusta. Se sai ristiriitaisen vastaanoton, toisaalta näyttelijät keräsivät kehuja mutta kritiikkiä satoi tositapahtumien muuntelusta sekä kansalaisoikeusliikkeeltä. Elokuva sai yhteensä seitsemän Oscar-ehdokkuutta, mutta voitti sen vain kuvauksesta (Peter Biziou).

(Peter Sormunen)


Su 27.3. klo 17.30 (Kerhohuone)

Frank Roddam:
Quadrophenia – 60-luvun kapinalliset (Quadrophenia – A Way of Life)
Iso-Britannia 1979 / 120 min / englanti (in English)

Jimmy (Phil Daniels) on tyytymätön moneen asiaan elämässään. Mod nuorisokulttuurin jäsenenä hän viettää aikaa vetäen huumeita, ajaen skootterilla, kuunnellen musiikkia ja ottaen yhteen toisen nuorisojengin Rockereiden välillä. Brightonissa tapahtuvan jengien välisen suuren yhteenoton jälkeen, Jimmyn menettää kaiken ja hänen elämänsä vajoaa entistä alemmas. Yrittäessään elää uudelleen mellakassa saamaansa jännitystä hän lopulta huomaa että kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää.

Franc Roddamin ohjaama elokuva kuvaa 60-luvun Britannian nuorisojengikultturia realistisena ja karuna. Mod-nuorison suosiman Rock-yhtye The Whon samannimisen albumin innoittama elokuva sisältää useita viittauksia yhtyeesen ja suuri osa elokuvan musiikista onkin kyseisen yhtyeen tekemää.

(Tuomas Lievonen)