Montaasin leffaillassa 7.5.2017 katsotaan Alfred Hitchcockin Vaarallisia valheita. Leffailta järjestetään Montaasin kerhohuoneella osoitteessa Otakaari 20 A  klo 17.30 alkaen. Toukokuun muista leffailloista tiedotetaan myöhemmin. Tervetuloa!


Su 7.5. klo 17.30 (Montaasin kerhohuone)

Alfred Hitchcock:
Vaarallisia valheita (Suspicion)
USA 1941 / 99 min / englanti

Varakkaiden ja ankarien vanhempiensa puristuksessa koko elämänsä elänyt Lina McLaidlaw (Joan Fontaine) kohtaa junassa hurmaavan, mutta varattoman Johnnie Aysgarthin (Cary Grant). He päätyvät nopeasti naimisiin. Vasta alkuhuuman ja häämatkan jälkeen Lina alkaa kyseenalaistamaan Johnnien aikomuksia, kun uuden aviomiehen mittavat uhkapelivelat sekä kykenemättömyys pysyä totuudessa juuri minkään asian suhteen paljastuvat.

Vaarallisia valheita lukeutui Alfred Hitchcockin ensimmäisten Hollywood-elokuvien joukkoon ja esimerkiksi Rainer Werner Fassbinder on maininnut sen yhdeksi suosikkielokuvakseen. Tyypilliseen hitchcockmaiseen tyylin voimme todistaa rakkauden ja hulluuden kulkevan loppujen lopuksi käsi kädessä. Elokuva oli Cary Grantin ensimmäisiä vakavampia rooleja ja Hitchcock kykenikin kääntämään Grantin aikaisemmissa komediallisissa rooleissakin piilleen nukkemaisen kylmyyden uusiin ulottuvuuksiin. Erityisen kuuluisaksi on muodostunut eräs maitolasi, jota Grant mystisen elegantisti kantaa.

(Tomi Salovaara)