Montaasin leffaillat järjestetään kesäkuussa totutusti carte blanche -teemalla. Montaasin leffailloista tutut jäsenet pääsevät valitsemaan omia suosikkejaan tai kiinnostuksenkohteitaan sunnuntaisiin leffailtoihin. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina leffailta järjestetään Jussi Tarvaisen asunnolla Hakaniemessä. Kesäkuun lopuista carte blanche -leffailloista tiedotetaan lisää myöhemmin. Alta löytyvät sunnuntaina 7.6. järjestettävän leffaillan ilmoittautumisohjeet ja elokuvat esittelyineen.


Su 7.6 klo 17.30 (Hakaniemi)

Kerhoilta pidetään Jussi Tarvaisen asunnolla Hakaniemessä. Paikkoja on
rajoitetusti, joten ilmoittaudu Jussille sähköpostilla osoitteeseen
jussi.tarvainen(at)aalto.fi. Tervetuloa!

Carte Blanche à Jussi Tarvainen:

JUOSTAAN & SEKOILLAAN DOUBLE FEATURE

too_much_johnson

Orson Welles:
Too Much Johnson
Yhdysvallat 1938 (2014) / 34 min / mykkä

Viime vuonna elokuvamaailmaa järisytti uutinen, että Orson Wellesin kadonneena pidetty varhainen elokuvakokeilu Too Much Johnson oli löytynyt. Welles aikoi sisällyttää materiaalin osaksi samannimistä näytelmää, jota hän työsti Mercury Theater -ryhmänsä kanssa, mutta sitä ei lopulta koskaan käytetty produktiossa. Restauroitu ja käsikirjoituksen mukaan leikattu raakamateriaali paljastaa 23-vuotiaan teatteriohjaajan täysin elokuvan pauloissa, täynnä ideoita ja levotonta energiaa. (Jussi Tarvainen)

boxers_omen

Kuei Chih-hung:
The Boxer’s Omen
Hong Kong 1983 / 105 min / mandariinikiina, kantoninkiina (tekstitetty englanniksi)

Kuei Chih-hung oli legendaarisen Shaw Brothers -studion taitavimpia ohjaajia. 20 vuoden ja 33 elokuvan aikana hän kävi läpi kaikki eksploitaatioelokuvan muodot ja keksi joukon lisää. Alkupään teokset ovat vielä jossain määrin järjellisiä, mutta kiinnostavaksi homma meni 80-luvulla, kun Kuei siirtyi fantastisen kauhun puolelle. The Boxer’s Omen ei ole tässä suhteessa ainoastaan hänen uransa, vaan oikeastaan koko sekoiluelokuvan genren huipentuma. Tämän jälkeen allekirjoittaneelle tuskin enää myönnetään carte blanche -vuoroja, mutta mitäpä sitä ei taiteen vuoksi tekisi? (Jussi Tarvainen)