Syyskuussa leffailloissa katsotaan Quentin Tarantinon debyytti Reservoir Dogs. Lisäksi teemme myöhemmin excursion Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleille viikolla 38, josta lisätietoja erikseen. Viikolla 37 vietetään taukoa Uneton48 Lyhytelokuvakilpailun takia.

Leffailta järjestetään syyskuussa Montaasin kerhohuoneella. Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen sunnuntaisin Otaniemessä klo 20-21.

11.9. Reservoir Dogs (Kerhohuone, klo 18:00)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe
Tuomas Lievonen / tuomas.lievonen(at)aalto.fi / Telegram: @LsamouT
Arto Kononen / kononenarto(at)gmail.com / 044 982 1156


Su 11.9. klo 18.00 (Kerhohuone)

Quentin Tarantino:
Reservoir Dogs
Yhdysvallat 1992 / 99 min / englanti (in English)

Mafiapomo Joe Cabor (Lawrence Tierney) palkkaa rikollisjoukon hoitamaan ryöstökeikkaa, jossa ei sinänsä pitäisi olla mitään erikoista tai haastavaa. Herrat White, Blonde, Orange, Pink, Brown sekä Blue kuitenkin joutuvat keikkaa hoitaessaan ongelmiin eikä kaikki sujukaan niin kuin pitäisi.

Unholaan jääneen My Best Friend’s Birthdayn, (jota Tarantino puuhaili viikonloppuisin lainakameralla), jälkeen Tarantino sai kerättyä kirjoitustöistään rahaa lopullisen debyyttielokuvansa Reservoir Dogsin tekemiseen, ja budjetoi siihen rahaa kolmisenkymmentä tuhatta dollaria. Elokuvan käsikirjoitukseen viehättyneen Tarantinon myöhemmän luottotuottaja Lawrence Benderin kautta teksti päätyi Harvey Keitelille, jonka avustuksella elokuvalle saatiin kerättyä rahoitusta puolitoista miljoonaa dollaria ja rooleihin castattua muun muassa Steve Buscemi, Michael Madsen sekä Tim Roth. Reservoir Dogs sai ensi-iltansa tammikuussa 1992 Sundancen Filmifestivaaleilla, jossa se oli välitön hitti. Nykyään se nauttii kulttimainetta ja mielletään tärkeäksi independent-elokuvan merkkipaaluksi.

(Peter Sormunen)