Tammikuussa Montaasin leffailloissa katsotaan Martin Rosen animaatio Ruohometsän kansa, Jan-Ole Gersterin tragikomedia Oh Boy sekä David Fincherin elämäkerrallinen Mank.

Leffaillat järjestetään tammikuussa Montaasin kerhohuoneella (Otakaari 20A, kellarikerros). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen Otaniemessä klo 20-21. Talon sauna suljettu AYY:n päätöksellä.

15.1. Ruohometsän kansa (Kerhohuone, klo 18.00)
22.1. Oh Boy (Kerhohuone, klo 18.00)
29.1. Mank (Kerhohuone, klo 17.30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat

Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe
Tuomas Lievonen / tuomas.lievonen(at)aalto.fi / Telegram: @LsamouT
Juri Louhio / juri.louhio(at)aalto.fi / Telegram: @J_Anton_Lou


Su 15.1. klo 18:00 (Kerhohuone)

Martin Rosen:
Ruohometsän kansa (Watership Down)
Iso-Britannia 1978 / 92 min / englanti

Rakennusprojekti uhkaa tuhota kotipaikan kanilaumalta, minkä takia se joutuu lähtemään vaaralliselle muuttomatkalle. Ympäröivässä maailmassa piilee kuitenkin monia uhkia pienille kaneille pedoista ja ihmisten ansoista kilpaileviin lajitovereihin.

Ruohometsän kansa on noussut yhdeksi britannialaisen animaation ikonisista kulttiklassikoista, ja siitä on hiljattainkin tehty uusia TV-tulkintoja. Alkuperäinen elokuva on jokseenkin pahamaineinen monia lapsia traumatisoineesta sisällöstä, minkä takia Britannian ikärajatarkastamo onkin saanut vuosittain valituksia elokuvan kaikille sallitusta ikärajasta kunnes se päätettiin viime vuonna nostaa PG-luokitukseksi.

(Jaakko Hassinen)


Su 22.1. klo 18:00 (Kerhohuone)

Jan-Ole Gerster:
Oh Boy
Saksa 2012 / 86 min / saksa (w/ Finnish subtitles)

Elokuvan kuvaus kuuluu seuraavasti: ”Päämäärätön yliopisto-opintonsa keskeyttänyt henkilö yrittää saada selkoa elämästä, kun hän viettää yhden kohtalokkaan päivän vaellellen Berliinin kaduilla.”

Jan-Ole Gersterin esikoisohjaus Oh Boy vuodelta 2012 oli hänen lopputyönsä Saksan elokuva-akatemian (German Film and Television Academy) opinnoissaan. Tämä hieman lakoninenkin musta-valkeana kuvattu tragikomedia oli kotimaassaan pieni yllätyshitti voittaen myös Saksassa niin parhaan elokuvan, parhaan käsikirjoituksen kuin parhaan ohjauksen palkinnot. Elokuva julkaistiin myös kaksi vuotta myöhemmin Amerikoissa nimellä ”A Coffee in Berlin”.

(Ville Alasalmi)


Su 29.1. klo 17:30 (Kerhohuone)

David Fincher:
Mank
Yhdysvallat 2020 / 131 min / englanti

Herman J. Mankiewicz oli 1930-luvun Hollywoodin keskeisimpiä elokuvakäsikirjoittajia. Ehkä kaikkein tunnetuin hän on Citizen Kanesta, jonka hän kirjoitti yhdessä elokuvan ohjaajan Orson Wellesin kanssa. David Fincherin Mank seuraa tätä kirjoitusprosessia.

David Fincherin isän Jack Fincherin jo 90-luvulla kirjoittama Mank oli ollut Fincherin työpöydällä jo pitkään. Alun perin hän suunnitteli toteuttavansa sen jo The Gamen (1997) jälkeen, mutta suunnitelmat eivät toteutuneet. Lopulta kesällä 2019 julkistettiin, että elokuvan kuvaukset alkaisivat loppuvuodesta. Elokuva sai hyvän vastaanoton ja kymmenen Oscar-ehdokkuutta, joka oli eniten vuonna 2020.

(Peter Sormunen)