Toukokuun leffailloissa katsotaan Wolfgang Beckerin tragikomedia Goodbye Lenin! sekä Mike Leighin draama All or Nothing. Lisäksi leffailta Helsinki Cine Aasiassa sekä leffamaraton teemalla Sota ja rauha Kinopolissa.

Leffaillat ja leffamaraton järjestetään toukokuussa Montaasin kerhohuoneella tai Kinopolissa (molemmat Otakaari 20A, kellarikerros). Elokuvat ovat englanninkielisiä tai niissä on englannin- tai suomenkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen sunnuntaisin Otaniemessä klo 20-21.

8.5. Aloners (Kinopalatsi 9 – Helsinki Cine Aasia, klo 17.15)
15.5. Goodbye Lenin! (Kinopoli, klo 18.00)
22.5. Leffamaraton (Kinopoli, klo 12-20/21)
29.5. All or Nothing (Kerhohuone, klo 17:30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat
Arto Kononen / arto.kononen(at)helsinki.fi / 044 982 1156
Tuomas Lievonen / tuomas.lievonen(at)aalto.fi / Telegram: @LsamouT
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)outlook.com / Telegram: @sormpe


Su 8.5. klo 17.15 (Kinopalatsi 9 – Helsinki Cine Aasia)

Tänä sunnuntaina ei ole perinteistä leffailtaa vaan menemme katsomaan Cine Aasiaan Hong Sung-eunin elokuvan Aloners omakustanteisesti. Näytös alkaa Kinopalatsin salissa 9 klo 17.15.

Elokuvasta voit lukea lisää täältä. Nähdään Kinopalatsissa!


Su 15.5. klo 18.00 (Kinopoli)

Wolfgang Becker:
Goodbye Lenin!
Saksa 2003 / 121 min / saksa (Finnish subtitles)

Itäsaksalaisen Alexin (Daniel Brühl) sosialistinen äiti (Katrin Sass) vajoaa koomaan juuri ennen muurin murtumista. Äidin herätessä koomasta lääkärit määräävät hänet välttämään sokkeja niiden mahdollisen kuolettavuuden takia. Alexin täytyy täten teeskennellä että muuri on edelleen olemassa ja että kaikki olisi niin kuin ennen.

Goodbye Lenin! oli suuri menestys Euroopassa ja voitti Berliinin elokuvajuhlilla ohjaajalle Wolfgang Beckerille palkinnot parhaasta elokuvasta ja ohjauksesta. Elokuva sisältää useita nostalgisia piirteitä eli siinä koetaan nostalgisia tunteita entistä kommunistista Saksan demokraattista tasavaltaa kohtaan.

(Tuomas Lievonen)


Su 22.5. klo 12-20/21 (Kinopoli)

Leffamaraton teemalla Sota ja rauha Kinopolissa. Ohjelma julkistetaan erikseen myöhemmin.


Su 29.5. klo 17.30 (Kerhohuone)

Mike Leigh:
Kaikki tai ei mitään (All or Nothing)
Iso-Britannia 2002 / 128 min / englanti (in English)

Mike Leighin Kaikki tai ei mitään keskittyy kerrostalolähiössä asuvien naapurien vähemmän mairittelevien elämien tarkkailuun. Keskeisimpänä seurataan Bassettun perhettä, jossa taksikuski Phil (Timothy Spall) työskentelee taksikuskina vähäisin tuloin. Philin vaimo (Lesley Manville) taas on myyjänä tavaratalon kassalla. Lapsista Rachel (Alison Garland) on siivoja ja Rozy (James Corden) työtön ja terveydestään viis veisaava laiskimus. Arki järkkyy, kun Rozy saa sydänkohtauksen.

Brittien vähäosaisia kuvaava Kaikki tai ei mitään nivoutuu brittirealismin modernimpaan päähän. Konstailematon kuvaus työn raskaan raadannasta samaistuttaa ja kauhistuttaa ja henkilöhahmot ovat surkeudessaan jopa sympaattisia. Elokuva sai hyvän vastaanoton ja se olikin ehdolla Kultaisen palmun saajaksi Cannesissa vuonna 2002. Joitakin elokuvan kohtauksia kuvattiin uniikilla Dungenessin niemimaalla.

(Peter Sormunen)