Montaasin toukokuun leffailloissa Sofia Coppolan oleiluelokuva Somewhere sekä Jerzy Skolimowskin Hyväilysi kosketus.

Lisäksi lauantaina 4.5. järjestetään Leffamaraton, josta voit lukea lisää täältä. Teemme myös sunnuntaina 12.5. ekskursion Espoo Ciné -elokuvafestivaaleille katsomaan Peter Jacksonin dokumenttielokuvan They Shall Not Grow Old. Ekskursiosta tulossa lisätietoja piakkoin.

Leffaillat järjestetään toukokuussa Otaniemen Kinopoli-teatterissa (Otakaari 20A) tai Montaasin kerhohuoneella Kinopolin vieressä. Elokuvat ovat englannin- tai suomenkielisiä tai niissä on englanninkielinen tekstitys. Talon sauna on lämmin leffojen jälkeen sunnuntaisin Otaniemessä klo 20-21.

4.5. Leffamaraton (Kinopoli 15-01)
12.5. They Shall Not Grow Old (Espoo Ciné -excu)
19.5. Somewhere (Kinopoli, klo 17.30)
26.5. Deep End (Kerhohuone, klo 17.30)

Tervetuloa!

Esitysvastaavat
Tomi Salovaara / salovaaratomi(at)gmail.com / 050 414 5178
Arto Kononen / arto.kononen(at)helsinki.fi / 040 369 9919
Peter Sormunen / peter.sormunen(at)aalto.fi / Telegram: @sormpe


Su 4.5. klo 15-01 (Kinopoli)

Leffamaraton Kinopolissa, teemana aika:

Montaasin leffamaraton 4.5.2019


Su 12.5. (Espoo Ciné -excu)

Sunnuntaina 12.5. ei järjestetä tavallista leffailtaa vaan teemme ekskursion Espoo Ciné -elokuvafestivaaleille. Menemme katsomaan Peter Jacksonin dokumenttielokuvan They Shall Not Grow Old, josta voit lukea lisää täältä.

Lisätietoja ekskursiosta tulossa piakkoin.


Su 19.5. klo 17.30 (Kinopoli)

Sofia Coppola:
Somewhere
Yhdysvallat 2010 / 98 min / englanti / blu-ray

Menestyvä näyttelijä Johnny Marco (Stephen Dorff) elää hulppeaa ja rentoa elämää asuen Chateau Marmont -hotellissa. Menestystä, naisia sekä aineita riittää, ja joutilasta oleilua keskeyttävät lähinnä vain elokuvamaailmaan sisältyvät velvollisuudet kuten erilaiset pr-kuvaukset, lehdistötilaisuudet ja palkintogaalat. Kun Johnnyn 11-vuotias tytär Cleo (Elle Fanning) saapuu yllättäen kuvioihin, Johnny joutuu miettimään mitä elämältään lopulta haluaa.

Vieraantuneisuuden kuvaamisessa ansioituneen Sofia Coppolan neljäs kokoillan elokuva Somewhere muistuttaa asetelmaltaan Coppolan aiempaa menestyselokuvaa Lost in Translation, jossa hukassa oleva miesfilmitähti kohtaa nuoren naisen hotellissa. Vaikutteita on selvästi saatu myös Federico Fellinin Toby Dammitista, ja oman mausteensa katselun aikaiselle ja sen jälkeiselle mietinnälle antaa Coppolan suhde ohjaajaisäänsä. Tätä ristiriitaisen vastaanoton saanutta ”oleiluelokuvaa”, jossa ei varsinaisesti tapahdu mitään, kritisoitiin muun muassa siitä, että se on puuduttavaa katseltavaa ilman tarttumapintaa. Kritiikistä huolimatta Somewhere voitti kuitenkin Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen leijonan. Elokuvan musiikista vastasi ranskalainen Phoenix.

(Peter Sormunen)


Su 26.5. klo 17.30 (Kerhohuone)

Jerzy Skolimowski:
Hyväilysi kosketus (Deep End)
Iso-Britannia, Länsi-Saksa 1970 / 90 min / englanti

Teinipoika Mike (John Moulder-Brown) saa työpaikan valvojana uimahallista, jossa hänet tehtäviin perehdyttää kymmenisen vuotta vanhempi Susan (Jane Asher), johon Mike palavasti ihastuu. Vapaamielisellä Susanilla on kuitenkin tapana kiusoitella kohtaamisensa miesten tunteilla, eikä uimahallissa tapahtuva toimintakaan rajoitu pelkästään uimiseen…

Puolalaisen Jerzy Skolimowskin vuonna 1970 Lontoossa ohjaama draama Deep End on brittiläisen elokuvan unohdettu klassikko. Se on samaan aikaan hämmentävän herkkä ja energinen, humoristinen ja värejä täynnä. Jopa niin täynnä, että haastattelussa 80-luvussa David Lynch sanoi Deep Endin olevan ainut värielokuva, josta on pitänyt. Yhdysvaltalainen elokuvakriitikko Andrew Sarris on verrannut elokuvaa Godardin, Turffautin ja Polańskin mestariteoksiin, eikä ihme, sillä Skolimowski oli käsikirjoittamassa Polańskin vahvaa puoladebyyttiä Veitsi vedessä.

(Peter Sormunen)